На вулицях Запоріжжя працює «Муніципальна варта»

18.07.2023 14:30

Створення таких підприємств – це практика більшості міст України. Віднедавна до них долучилось і Запоріжжя. «Муніципальна варта» підпорядковане міській владі, діє виключно у рамках чинного законодавства у співпраці з Національною поліцією. Запоріжці вже могли побачити перші результати роботи вартових.

Головним завданням «Муніципальної варти» є забезпечення дієвого контролю за благоустроєм території міста та дотриманням громадського порядку, а також попередження, запобігання та припинення правопорушень тощо. Інспектори наділені повноваженнями складання адмінпротоколів за понад 28 статтями КУпАП.

Протягом липня вартові виконували заходи щодо дотримання громадського контролю під час проведення демонтажу незаконно встановленого МАФу, спільно з фахівцями Інспекції з благоустрою ЗМР провели рейд у Вознесенівському районі щодо перевірки дозвільних документів на торгівлю, а також перевіряли ділянки біля ринків, на які постійно надходили скарги від жителів міста щодо розташування стихійної торгівлі. Провели рейди з питань перевірки законності діяльності пунктів прийому вторсировини. Крім того інспектори проводили заходи щодо боротьби з тютюнопалінням та інспектували вулиці міста задля підтримання безпеки та сприятливого середовища.

Нагадаємо, з усіх питань, що належати до компетенції Муніципальної варти, містяни можуть звертатись безпосередньо до підприємства:

КОНТАКТ ЦЕНТР м. Запоріжжя: 15-80;

INSTAGRAM: https://instagram.com/munvarta.zp?igshid=MjEwN2IyYWYwYw;

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100094400293402.