«Муніципальна варта» перевіряє, щоб водії не палили у громадському транспорті

20.07.2023 14:00

Інспектори КП «Муніципальна варта» проводять рейди щодо боротьби з тютюнопалінням. Містян, які палитимуть у заборонених місцях – штрафуватимуть. Стосується це і водіїв громадського транспорту.

З 11 липня набула чинності заборона паління в громадських місцях. Вона стосується не лише звичайних сигарет, а й електронних девайсів. У Запоріжжі інспектори "Муніципальної варти" проводять заходи щодо боротьби з тютюнопалінням.

З містянами проводять роз’яснювальну роботу, на порушників розпочали складати адміністративні протоколи. Згідно з цими протоколами порушників можуть оштрафувати на суму від 51 до 171 грн. За повторне порушення доведеться сплатити від 170 до 340 грн.

Черговий рейд було проведено на кінцевих зупинках громадського транспорту. Адже згідно з законодавством у громадському транспорті забороняється паління, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів. Це стосується і водіїв.

КП «Муніципальна варта» і далі проводитиме рейди щодо контролю за забороною куріння у громадських місцях.