Випускники «Запорізької політехніки» отримали дипломи бакалаврів

21.07.2023 15:55

Сьогодні у Національному університеті «Запорізька політехніка» свято – вчорашнім студентам вручили дипломи бакалаврів. Випускників прийшли привітати і сказати напутні слова представники обласної та міської влади, керівники багатьох провідних запорізьких підприємств і установ. Урочистості розпочалися хвилиною мовчання на знак пам’яті тих захисників, які віддали своє життя задля мирного навчання запорізької молоді.

- Найперше я хочу звернутися зі словами пошани і подяки до батьків сьогоднішніх випускників. Адже ви чимало доклали зусиль, щоб ваші діти отримали сьогодні дипломи бакалаврів. Війна багато чого змінила у житті кожного з нас. Але все одно ми віримо в нашу перемогу і робимо ставку на молодь. Наразі випускники отримали не лише дипломи, а ще й інтелектуальний ресурс, можливість обирати свій професійний шлях у житті. Проте де б ви не були, пам’ятайте, що ви козаки і козачки, що ви запоріжці і місто розраховує на ваші знання і ваші світлі голови, - звернувся до присутніх секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Національний університет «Запорізька політехніка», відомий віддавна як «машинка», можна назвати кузнею кадрів для багатьох поколінь інженерів, промисловців і керівників Запоріжжя й області. І сьогодні, виступаючи перед випускниками, запрошені гості свята висловили одностайну впевненість, що після нашої перемоги місто відновить на повну силу свої потужності з виробництва металу, авіадвигунів, трансформаторів тощо. І Запоріжжю потрібні будуть фахівці багатьох спеціальностей, яких готує в тому числі й «Запорізька політехніка».

Промовці відзначили, що ступінь бакалавра – лише перший рівень оволодіння знаннями і радили розширювати свій освітній потенціал у магістратурі та аспірантурі, і взагалі не зупинятися в самоосвіті, адже це вимога часу.