Володимир Буряк доручив посилити роботу з прибирання тротуарів та зупинок громадського транспорту

23.01.2018 12:03

Комунальні служби продовжують прибирати місто від снігу. Однак робота з прибирання, посипання антиожеледними матеріалами тротуарів, зупинок громадського транспорту повинна бути активізована. Таке завдання сьогодні поставив перед комунальниками міський голова Володимир Буряк.

Сьогодні вранці керівники профільних служб доповіли міському голові про результати роботи в несприятливих погодних умовах. Снігопад тривав. Техніка КП «ЕЛУАШ» працювала і в нічний час. Були задіяні 76 одиниць техніки. До ранку була забезпечена проїжджість доріг.

- Основні дороги були розчищені. Тут проблем в основному немає. Хоча і були проблемні ситуації на окремих ділянках, але вони оперативно усувалися. Після центральних магістралей дорожники перейшли до прибирання другорядних доріг. Питання до «ЕЛУАШ» у мене є з прибирання зупинкових комплексів, закріплених тротуарів. Це підтверджують і запоріжці. Тут необхідно активізувати роботу, залучати робітників і техніку інших комунальних, а також промислових підприємств, - сказав Володимир Буряк.

Прибудинкові території прибирали близько 900 двірників керуючих компаній, комунальних підприємств «Наше місто» та «Запоріжремсервіс». В першу чергу прибирали виходи з під'їздів, доріжки. З четвертої ранку для розчистки внутрішньоквартальних територій знову вивели спеціальну техніку.

- Зараз робота не повинна зупинятися, хоча снігопад припинився. Продовжуємо розчищати зупинки громадського транспорту, тротуари, прибудинкові території. При необхідності проводимо повторну посипання антиожеледною сумішшю. Не забуваємо і про дороги, в тому числі другорядних. Зверніть увагу на ділянки біля шкіл, лікарень, дитячих садків. Якщо є недоробки, то їх необхідно усунути. Запоріжці повинні мати можливість після роботи спокійно дістатися додому, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що за прибирання територій біля магазинів, кафе, ресторанів відповідають підприємці, як це передбачено Правилами благоустрою. Нажаль не всі з них сумлінно поставилися до своїх обов'язків. Володимир Буряк доручив районним адміністраціям, інспекції з благоустрою міської ради провести рейди, щоб проконтролювати прибирання прилеглих територій представниками бізнесу. Тих, хто це не зробив, притягатимуть до адміністративної відповідальності.