В Запоріжжі продовжують модернізувати укриття

25.07.2023 12:35

Зокрема, КП «Запоріжремсервіс» контролює технічний та санітарний стан тих підвальних приміщень, де розташовані найпростіші укриття та які знаходяться в управлінні підприємства. Представники КП регулярно виконують планові огляди підпорядкованих будинків та проводять необхідні роботи.

Так, в результаті планового огляду укриттів спеціалісти другого підрозділу виявили необхідність проведення низки робіт.

Зокрема, на Перспективній, 37 замінили понад 30 метрів трубопроводу холодного водопостачання та три вентилі.

В будинку №7 по вул. Валерія Лобановського зробили належне освітлення. А в укриттях на Трегубенка, 22 і Парковому бульварі, 13 провели прибирання.

У приміщенні на Республіканській, 79 знадобилось замінити двері. Відповідний запит до «Запоріжремсервісу» надійшов від Заводської райадміністрації.  Зварювальники та слюсарі ремонтно-виробничої служби КП виготовили нові двері, додаткові металеві конструкції та дрібні деталі, які вже встановили на вході в укриття.

- Всього в нашому управлінні 150 укриттів по всьому місту. З них 40 – у Вознесенівському районі. Для утримання цих споруд на нашому підприємстві створено відповідний сектор, робітники якого слідкують за справністю комунікацій та чистотою приміщень. Також і мешканці, як правило, активно долучаються до облаштування своїх укриттів, то ж ми і з ними активно співпрацюємо, - розповіла представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

Спеціалісти підприємства нагадують – двері до укриттів завжди повинні бути відкритими, а укриття – доступними для людей.