Володимир Буряк нагадав, що в прибиранні міста від снігу підприємці також повинні брати активну участь

23.01.2018 16:30

З учорашнього дня, з початком снігопаду комунальники вийшли на ліквідацію наслідків стихії. Для забезпечення життєдіяльності міста від снігу розчищають дороги, тротуари, зупинкові комплекси, двори. Території, прилеглі до магазинів, кафе, ресторанів, перукарень та інших організацій, закладів в зоні відповідальності підприємців. Міський голова Володимир Буряк акцентував на важливості даного питання.

Згідно правил благоустрою Запоріжжя всі суб'єкти підприємницької діяльності повинні підтримувати чистоту та порядок на прилеглих територіях, в зимовий період – розчищати їх від снігу, посипати антиожеледними матеріалами. Однак не всі поспішають їх виконувати. Як результат - нерозчищені від снігу пішохідні зони, проїжджа частина біля магазинів, кафе, ресторанів та інших установ і організацій можуть доставляти масу незручностей городянам.

Міський голова Володимир Буряк доручив активізувати роботу з підприємцями, нагадавши їм про відповідальність і зобов'язання, передбачені Правилами благоустрою.

Інспекцією з благоустрою міської ради, районними адміністраціями проводяться відповідні рейди.

- Власники магазинів, кафе, кіосків повинні прибрати сніг на закріплених територіях або в радіусі не менш ніж 15 м від об'єкту. Сніг почали розчищати, але не всі. Зокрема, під час рейду в Вознесенівському районі ми побачили, що територія, закріплена за одним із супермаркетів - тротуари, автостоянка - не прибрана. Складено адмінпротокол, - зазначив начальник інспекції з благоустрою міської ради Віталій Змієнко.

Як поінформував заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Сергій Шевченко, з підприємцями проводилась відповідна інформаційно-роз'яснювальна робота ще з грудня.

- З учорашнього дня, з початком снігопаду проводився об'їзд території району. Підприємці, як завжди, по-різному реагували на те, що вони також повинні прибирати прилеглі території від снігу. Сьогодні ми бачимо результат - це 70-80% прибраних територій. В основному розчищають сніг лопатами, щоб люди могли пройти як до об'єкту, так і до проїжджої частини. Пішохідні зони підприємці також посипають сіллю, - розповів Сергій Шевченко.

Прибирання необхідно здійснювати з початку випадання опадів, нагадали в інспекції, а також наголосили на тому, що адмінпротокол не звільняє від обов'язків. Підприємці все одно повинні прибрати сніг на своїх територіях.

За несвоєчасне прибирання снігу правопорушникам виписують адміністративні протоколи. Сума штрафу за порушення правил благоустрою становить від 850 до 1700 грн.