У Запоріжжі тимчасово безробітних залучають до суспільно корисних робіт

27.07.2023 15:40

Продовжуються активна співпраця Запорізької міської ради та Запорізької філії Запорізького обласного центру зайнятості щодо реалізації урядової програми "Армія відновлення", а також виконання рішення Запорізької міської ради «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану».

Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово залишилися без роботи, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт.

В рамках такої співпраці вже активно долучились ГО "Руки допомоги", КП "Запоріжринок", КРБП"Зеленбуд", КП "Титан", КП "Запоріжелектротранс", КП "ЕЛУАШ", КП "ВРЕЖО7 ", та які вже залучили до роботи більше ніж 40 осіб, більше 200 осіб направлені на співбесіди.

Також, 26 липня 2023 року відбулася робоча зустріч, під час якої особливу увагу приділялося обговоренню питання організації і проведення суспільно корисних робіт та залучення зареєстрованих безробітних до робіт з відновлення країни. Продовжено також інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо активних програм служби зайнятості. З метою інформування роботодавців про активні програми сприяння зайнятості населення, в.о. директора Запорізької філії обласного центру зайнятості Ольга Яковлєва та радник міського голови Геннадій Твердохлібов ініціювали зустріч з представниками підприємств та організацій, а саме: КП "Інститут розвитку міста Запоріжжя» БО «Благодійний фонд «Артак разом дог мрії» та департаментом культури і туризму Запорізької міськради.

За результатами такої зустрічі планується укладення договорів на залучення більш ніж 300 безробітних осіб, які знаходяться на обліку в Запорізькій філії Запорізького обласного центру зайнятості.