У Запоріжжі з’явилася «Кімната терапії іграшкою»

28.07.2023 09:35

В безпечному просторі для жінок і дівчат «Затишно space», що працює в обласному центрі, створили «Кімнату терапії іграшкою». Завдяки її відвідуванню та роботі з психологом діти зможуть позбутися страхів через війну, тривожних станів, поганого сну або харчових розладів. В кімнаті з величезною кількістю м'яких іграшок дитина розслабляється та відчуває себе в безпеці.

«Кімнату терапії іграшкою» облаштували в безпечному просторі «Затишно space». Тут з дітьми працює психолог. В кімнаті багато м'яких іграшок. Атмосфера, яку тут створили, сприяє релаксації малечі і тому, щоб відчувати себе в безпеці. Діти мають можливість бавитися іграшками та обіймати їх. А ще для маленьких відвідувачів влаштовують «іграшковий дощ», який викликає масу позитивних емоцій.

«Кімната терапії іграшкою» працює віднедавна. Заняття тут відбуваються щочетверга. Фахівці наголошують, це не просто кімната, до якої приходять, щоб погратися.

- В цю кімнату запрошуються дітки для роботи з психологом, коли є конкретний запит, тобто дитинка не спокійно, емоційно реагує на вибухи, які часто відбуваються в Запоріжжі, відчувається тривожність в поведінці, поганий сон, поганий апетит, ми пояснюємо, якщо є такий запит, тоді спеціалістка чекає дитинку і працює з нею в цій кімнаті, - говорить менеджерка з комунікацій «Затишно Space» Запоріжжя Катерина Петренко.

Під час занять у «кімнаті терапії іграшкою» діти шукають найдивнішу забавку. А ще підказують, як можна полікувати «травмовану» іграшку, тобто ту, яка трішки пошкодилася в процесі гри. Лікуючи когось, лікуєшся й сам, - зазначають психологи. Діти ж просто у захваті від такої кімнати.

Також тут діти малюють або ліплять різних героїв чи іграшкових тварин, які їм найбільше до вподоби. А ще в кімнаті з іграшками проводять пісочну терапію. За допомогою піску діти релаксують та заспокоюються, розвивають свою творчість та уяву. Елементами пісочної терапії закріплюють результат після лікування іграшкою.

Приємним бонусом цієї кімнати є й те, що маленькі відвідувачі можуть обрати іграшку, яка їм найбільше до вподоби, й забрати з собою додому. Батькам надають рекомендації, що з іграшкою робити вдома та як вона допоможе позбутися страху чи тривожності у дитини.

Відвідування «Кімнати терапії іграшкою» безоплатне. Тут чекають на дітей віком від трьох років. Це може бути як одноразове відвідування, так, за потреби і тривале, протягом кількох місяців.