У Запоріжжі торговців закликають орендувати місця на організованих ринках

28.07.2023 09:30

На запорізьких ринках бракує продавців. Майже третина прилавків порожня. Натомість у житлових кварталах процвітає стихійна торгівля. Керівництво КП “Запоріжринок” повідомляє: торгівля на ринках у цивілізованих умовах вигідна всім: і підприємцям, і покупцям.

На Критому ринку зранку у четвер прилавки заповнені десь на 70%. Вільних місць багато й в вихідні дні, кажуть в адміністрації ринку. Пояснюють це частковою окупацією Запорізької області та різким скороченням підприємницької діяльності. А ще тим, що люди за звичкою вважають, що торгувати на ринку невигідно. Між тим один погонний метр для продавця коштує 12 гривень у день. Натомість містяни, які живуть неподалік ринку, потерпають від стихійної торгівлі під їхніми вікнами.

У свою чергу, адміністрація запорізьких ринків закликає містян, які реалізують свій товар із коліс, або з асфальту у недозволених місцях, робити це цивілізовано, там, де для цього є всі умови.

- У нас є вільні місця. Ми запрошуємо людей, продавців, щоб тут торгували. Для продавців один погонний метр коштує 12 гривень. Це невисока ціна, ми знаємо, що люди кажуть, що на ринках дуже дорого. Кожен може дозволити собі заплатити 12 гривень і торгувати у гарних умовах, без стихійної торгівлі. І наш бюджет буде отримувати кошти, наповнюватися, і завдяки цьому, ми зможемо зробити поліпшення, - розповів заступник директора КП “Запоріжринок” Олександр Харченко.

Для внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій керівництво готове запровадити пільгові умови праці.

- Ми пропонуємо написати заяву, наприклад: “Я такий-то, був на війні”, або “Я ВПО, чи можете надати мені пільгові умови?”. Я приймаю ці заяви, йду до управління, ми все це обговорюємо і внутрішнім розпорядженням робимо їм пільгові умови, щоб вони зайшли на ринок, цивілізовано торгували, щоб для них були дуже комфортні умови, - зазначив директор Критого ринку Камран Тахмазов.

На зароблені кошти від функціонування ринку адміністрація планує продовжити розпочаті у березні ремонтні роботи приміщень та облаштування території.