У Запоріжжі стартувало відновлення Хортицької навчально-реабілітаційної академії

28.07.2023 09:45

Волонтери запорізької громадської організації «Добробат» розпочали відновлення Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії. Навчальний заклад потрапив під ворожий обстріл восени минулого року. Майже два місяці тривав збір коштів на відбудову освітнього закладу, до якого долучилися небайдужі запоріжці. В планах добробатівців відремонтувати дах двох корпусів, їдальню, замінити вікна та двері. Роботи вже стартували.

Восени минуло року росіяни кількома ракетами С-300 вдарили по освітньому закладу на Хортиці, який спеціалізується на комплексній реабілітації дітей та молоді. Снаряди пошкодили корпуси академії, навчальні аудиторії та прилеглу територію. Відновити будівлю взялися волонтери «Добробату», аби дітям та вчителям було куди повертатись.

Внаслідок ракетного удару зазнала пошкоджень зокрема система водо- та електропостачання, а також опалення. Найбільше постраждав основний корпус навчального закладу.

Аби відновити академію, волонтери два місяці тому ініціювали збір коштів на п’ять мільйонів гривень. Необхідну суму допомогли зібрати міжнародні партнери з Естонії. На ці кошти за два місяці волонтери планують зробити капітальний ремонт кількох кабінетів. В одному з них облаштують конференц-зал, де вчителі зможуть працювати, зокрема і дистанційно.

- Хотів би відзначити, що левова частина зібраних коштів надійшла від Міністерства закордонних справ Естонії, під координацією неурядової організації МОНДО. Наша команда «Добробату» поставила собі за мету допомогти у віднові даного закладу, аби наші діти мали змогу продовжити тут навчання, - зазначив очільник Запорізького осередку «Добробату» Андрій Разін.

Найближчим часом добробатівці замінять понад 50-т вікон в одному з корпусів академії. Загалом із масштабом робіт волонтери планують впоратись впродовж двох з половиною місяців.