В Запоріжжі влаштували масштабне свято для дітей

28.07.2023 18:35

Масштабне свято для малечі у Запоріжжі влаштували місцеві волонтери. Для цього облаштували спеціальне містечко, де розташували різноманітні локації. Діти брали участь у майстер-класах, квестах та пройшли десятки творчих зон. Наприкінці свята на малечу чекав особливий сюрприз.

В очікуванні головної гості заходу, тьоті Панди, дітлахи розподілились за локаціями. Дехто взяв в руки фарби та пензлик, хтось проходив різноманітні майстер-класи та квести. Загалом на святі розгорнули зо два десятки локацій.

— Ми зібрали наших друзів, партнерів, громадські організації, благодійні фонди, котрі створили таке справжнє дитяче містечко. Локацій у нас сьогодні понад 25. Вони найрізноманітніші. Солодка вата, аквагрим, майстер-класи, пожежники, академія поліції, аніматори. Всі до нас завітали, - розповів координатор «Простору, дружнього до дитини» БФ «Карітас Запоріжжя» Єгор Прокопенко.

Доєднались до святкувань понад 600 дітей. Це вимушені переселенці та місцева малеча. На одній із локацій дітлахи спробували себе в ролі надзвичайників: дослідили пожежну машину зсередини, побачили обладнання рятувальників та дізнались більше про цю професію.

— Ми розгорнули акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». На ній сьогодні працює клас з мінної безпеки. Крім цього, кожна дитина має змогу відчути себе рятувальником, помірявши бойовий одяг, а також загасивши умовну пожежу, - проінформувала головна фахівчиня відділу зв’язків зі ЗМІ ГУ ДСНС у Запорізькій області Юлія Цівірко.

Ще одна зона, яку активно вивчала малеча — це локація поліцейських. Тут їх зацікавила амуніція, яку можна було приміряти. Окрім того, дітлахи поділились мріями стати до лав поліції.

— Також ми розповідаємо майбутнім правоохоронцям, як вони нам сказали, про їхню майбутню професію. Розповідаємо про всі складнощі, труднощі, а також переваги нашої професії. Дітям дуже цікаво приміряти все. Цікавляться скільки все важить, що надягати потрібно, скільки поліцейських в патрулі, - розповіла голова ініціативної групи ЗЦППП «Академія поліції» (м. Запоріжжя) ДДУВС Аліна Нещеретна.

Організатори діляться, такого масштабного свята не пам’ятають давно. З цим погоджуються і гості дитячого містечка. Деяким сім’ям нещодавно довелось покинути рідну домівку через окупацію, тому такі заходи їм вкрай необхідні.

— Захотілось якихось емоцій з дітками. Дітки зараз так мало спілкуються між собою. Встигли помалювати, пластиліном поліпити, розмальовували пандочку, дуже нам сподобалось, - поділилась враженнями вимушена переселенка з м. Оріхів Олена.

За кілька хвилин на сцені з’являється «Тьотя Панда» зі своїми ігрохітами. Дітлахи починають повторювати її рухи під запальну музику. Полюбились композиції запорізькій малечі ще торік, коли Наталія Мієдінова вперше завітала зі святковою програмою до міста.

— Співаємо пісні, які треба повторювати або «повторялками» ми їх ще називаємо, також співаємо пісні, де треба повторювати рухи, а також пісні з секретиком, де треба перевтілюватись в різні ролі. До того ж, ми не тільки співаємо, а ще й згадуємо суперпопулярні ігри в світі, що також дуже цікаво, - описала програму святкування авторка дитячих ігрохітів Наталія Мієдінова «Тьотя Панда».

Організатори свята пообіцяли, що будуть й надалі влаштовувати запорізькій малечі щось подібне.