У Запоріжжі планують провести ще один півмарафон

24.01.2018 12:01

23 січня в прес-центрі «Славутич-Арени» відбулася прес-конференція за підсумками проведення в Запоріжжі забігу Zaporizhstal Half Marathon, який пройшов минулого року. Іван Третьяков, представник компанії «Run Ukraine», яка є головним організатором півмарафону, подякував міській владі за підтримку цього заходу і вручив подяки представникам всіх профільних служб.

- Сьогодні ми зібрали всі міські структури, які брали участь в організації торішнього півмарафону, щоб подякувати їм за роботу, підвести підсумки, вислухати зауваження та внести корективи в організацію забігу цього року, - сказав Іван Третьяков.

Заступник Запорізького міського голови Валерій Еделєв у відповідь зазначив, що Запоріжжя є і буде спортивним містом, і міська влада й надалі буде підтримувати всі заходи, що розвивають і пропагують здоровий спосіб життя і спорт.

- Півмарафон викликав великий інтерес запорізьких любителів спорту, адже цей захід не тільки для професійних легкоатлетів. Цього року масовий забіг планується провести 28 жовтня за патронатом Запорізької міської ради, і починати роботу з його організації потрібно вже зараз, - сказав Валерій Еделєв.

На сьогоднішній день відкрита реєстрація на участь в Zaporizhstal Half Marathon 2018, 42 запоріжця вже подали заявки.

Запорізький півмарафон входить в серію подібних стартів по всій Україні. У 2017 році півмарафон пройшов у Запоріжжі за підтримки комбінату «Запоріжсталь». Мета подібних заходів - залучення людей до масового спорту. У першому півмарафоні, який відбувся в Запоріжжі 5 листопада 2017 р., в забігах на дистанції на 2, 5, 10 і 21,0975 км взяли участь 1500 учасників з 29 міст України та дев'яти країн світу (Об'єднаних Арабських Еміратів, США, Туреччини, Перу, Молдови і т.д.).