У Запоріжжі обговорили питання надання землі учасникам АТО

24.01.2018 13:52

На сесії міської ради було прийнято рішення про необхідність створення комісії, яка займеться розглядом заяв від учасників бойових дій на отримання земельних ділянок. 29 грудня 2017 року міський голова Володимир Буряк підписав розпорядження про її створення.

Перше засідання комісії з розгляду заяв учасників бойових дій, інвалідів війни та членів сімей загиблих учасників АТО і прирівняних до них осіб, які виявили бажання отримати у власність земельні ділянки, відбулося 23 січня в малому залі Запорізької міської ради. В її складі - перший заступник міського голови Сергій Мішок, депутати міськради, фахівці профільних департаментів Запорізької міської ради, представники громадських організацій учасників АТО, обласного комісаріату, військових підрозділів Запоріжжя.

Були розглянуті плани територій, на яких будуть розташовуватися земельні ділянки для учасників бойових дій. Зазначимо, на сьогодні вже розроблено два детальних плану територій - один в районі Донецького шосе та вздовж вулиці Етюдної, інший - в районі вулиці Війсьбуд. Це попередні варіанти розбивки території на ділянки, їх розмірів і кількості.

- Презентовано перші детальні плани територій, які дозволяють орієнтуватися, де і скільки земельних ділянок ми зможемо виділити найближчим часом. Комісія розглядає запропоновані варіанти, вносить свої пропозиції, потім остаточний варіант буде виноситися на сесію, щоб почати процес видачі дозволів на розробку документації та землевідведення, - розповів Сергій Мішок.

Нагадаємо, у 2017 році було прийнято зміни до Генерального плану міста. Це дозволило розпочати роботу з підготовки документації для виділення земельних ділянок учасникам АТО в Запоріжжі.