У Шевченківському районі протягом 2017 р. погашена заборгованість з заробітної плати на суму майже 20 млн гривень

25.01.2018 09:30

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та районної робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Як повідомила членам районної комісії заступник голови районної адміністрації ЗМР по Шевченківському району Зоя Лимарчук, протягом 2017 року заборгованість з виплати заробітної плати по Шевченківському району погашена на загальну суму майже 18 мільйонів 630 тисяч гривень. За словами Зої Михайлівни, сума виплат заборгованих коштів чимала, однак до перемоги у цьому питанні ще далеко. Станом на початок року сума заборгованості з виплат заробітної плати в районі склала понад 9 мільйонів 700 тисяч гривень.

Основними боржниками залишаються два підприємства: філія «Запорізька дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Запорізький облавтодор» (понад 460 тис. грн) та Запорізькі високовольтні електричні мережі ПАТ «Запоріжжяобленерго» - майже 9 мільйонів 240 тис. грн. І якщо керівництво першого підприємства протягом минулого року спромоглося виплатити співробітникам 583 тисячі гривень боргу, друге лише наростило суму на майже 5 мільйонів гривень.

Однак новий рік розпочато позитивно, зазначає Зоя Лимарчук. Лише за перші три тижні 2018 року майже мільйон гривень боргу був виплачений колективу Запорізькі високовольтні електричні мережі ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Також на засіданні були заслухані та прийняті до уваги членами комісії пояснення керівників п’яти підприємств району, які мінімізують заробітну плату, у чотирьох з яких колективний договір з працівниками досі відсутній, в одного — укладений 2012 року. На засіданні були заслухані звіти представників Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби про проведену роботу з підприємствами району щодо підвищення рівня мінімальної заробітної плати.

Зоя Лимарчук надала протокольне доручення направити листи на підприємства щодо необхідності укладання та оновлення колективних договорів, управлінню праці та соціального захисту населення по Шевченківському району продовжувати тримати на контролі питання погашення заборгованості заробітної плати.