У Запоріжжі діє інклюзивний корекційно-реабілітаційний проєкт для дітей і підлітків

02.08.2023 11:00

Вже понад два тижні ця ініціатива реалізовується в місті на базі запорізького гуманітарного центру громадської організації «Українське жіноцтво». Під керівництвом фізреабілітолога й ерготерапевтів діти займаються лікувальною фізкультурою і творчістю.

Заняття у реабілітаційній групі для дітей та підлітків на базі запорізького гуманітарного центру громадської організації «Українське жіноцтво» починають з фізкультури. Комплексні відновлювально-оздровчі заняття проводять у двох групах як для дітей з інвалідністю, так і з певними фізичними потребами двічі на тиждень. Триває заняття понад півтори години.

- З дітьми займаються фізреабілітолог, ерготерапевт та аніматори час від часу також беруть участь у заняттях. Це дихальні вправи, лікувальна фізкультура, різноманітні танцювально-оздоровчі елементи, - розповів реабілітолог у корекційній групі Олександр Кахай.

А от вже після фізичної активності беруться до творчості: виготовляють поробки, малюють. Цього ж разу створювали підсвічники, які потім взялися оформлювати. Участь в проєкті безплатна, а всі витрати на його реалізацію відбуваються за грантової підтримки Global Fund for Children. Загалом у центрі можна отримати всебічну допомогу: як-от заняття з психологом, юридичну консультацію тощо.

- Заняття з психологом, свідоме батьківство. У нас також працює логопед. Ми надаємо юридичну консультацію, всебічну правову допомогу. Спочатку люди проходять реєстрацію онлайн, заповнюють гугл-форму. Ми як кейс менеджери телефоном заповнюємо з ними паперову анкету, після чого анкета обробляється. Ми виявляємо потреби людей у послугах і потім запрошуємо їх, уточнюємо день, час, - зазначила кейс-менеджерка ГО «Українське жіноцтво» Юлія.

Зареєструватися на заходи або ж дізнатися необхідну інформацію для отримання допомоги можна на сторінках громадської організації «Українське жіноцтво» у соцмережах.