У Запоріжжі стартував Міжнародний турнір з греко-римської боротьби

24.01.2018 16:00

У Запоріжжя з'їхалися спортсмени з-за кордону та різних міст України, щоб позмагатися за звання кращих у греко-римській боротьбі. Протягом двох днів у спорткомплексі ЗНУ відбуватиметься XXIII Міжнародний турнір з цього виду спорту, присвячений пам'яті майстра спорту СРСР Євгена Трухіна. Сьогодні відбувся офіційний старт змагань.

У XXIII Міжнародному турнірі з греко-римської боротьби пам'яті майстра спорту СРСР Євгена Трухіна беруть участь близько 150 спортсменів. Серед них найсильніші борці-юніори з Білорусі, Ізраїлю, Литви, Молдови, Польщі, Фінляндії, Естонії та міст України.

У Запоріжжі турнір проходить з 1996 року, після трагічної смерті видатного спортсмена. Ініціатива його проведення належить близьким друзям Євгена та його тренеру, почесному майстру спорту СРСР, заслуженому тренеру України Лаврентію Шмавоновічу Майламяну.

На урочистому відкритті змагань заступник міського голови Валерій Еделев побажав борцям удачі і перемог.

- Запоріжжя має великі спортивні традиції. Є чимало борців - чемпіонів світу, переможців Олімпійських ігор. Упевнений, що сьогоднішні учасники – молодь також в недалекому майбутньому покажуть себе успішно у змаганнях найвищих рівнів, - зазначив Валерій Еделев.

Турнір проводиться у спорткомплексі ЗНУ, протягом двох днів - 24 та 25 січня.

Протягом багатьох років змагання є відбірковим туром на чемпіонат Європи серед юніорів.

Варто зазначити, що за роки проведення турніру в ньому взяли участь понад 3 тисячі борців з України та інших країн. Серед спортсменів є ті, хто згодом стали зірками світової та європейської величини.