У Запоріжжі оновлюють матеріально-технічну базу закладів освіти

24.01.2018 17:19

В обласному центрі триває робота, спрямована на розвиток шкіл та садочків, створення комфортних умов для перебування та навчання дітей. На оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти спрямовуються кошти міського бюджету, також надають відповідну допомогу народні депутати України. Необхідним новим обладнанням тепер оснащено дошкільний заклад (ясла-садок) №213 «Золотий колосок». Сучасні комп’ютерні класи з’явилися у школі №97.

У місті реалізуються програми спрямовані на розвиток системи освіти. Заходи включають ремонти будівель, їх термомодернізацію, створюються умови для реалізації нових освітніх програм, оновлюється матеріально-технічна база. Допомогу надають також народні депутати України.

У 2017 році необхідне нове обладнання було придбане завдяки підтримці народного депутата України Петра Сабашука для дошкільного закладу (ясла-садок) №213 «Золотий колосок» та школи №97 у Комунарському районі. Це стало можливим завдяки отриманню субвенції з державного бюджету.

У садок приводять своїх малюків жителі вулиці Дослідна станція. Тут функціонують 5 груп, які відвідують 115 хлопчиків і дівчаток. Дошкільний заклад отримав багато корисного. Це холодильна шафа для зберігання продуктів, парова система, водонагрівач, електроплита з жаровою шафою, кондиціонер, який встановлять у музичному залі де займаються і виступають малюки та інше.

У школі №97, де сьогодні побували заступник міського голови Валерій Еделєв та народний депутат, оснащені два сучасних комп'ютерних класи. Цікавіше і продуктивніше стали заняття також завдяки застосуванню нещодавно придбаних інтерактивних дошок.

- Велике досягнення міської влади, що навколо міського голови, депутатів міської ради, членів виконкому вдалося об'єднати депутатів Верховної Ради. Сьогодні вони вкладають кошти і субвенції держави в ту територію, від якої обиралися. Ми сьогодні говоримо про інтереси громади. Програми працюють, і ми бачимо результати, - зазначив заступник міського голови Валерій Еделєв.

Учасники сьогоднішньої зустрічі поспілкувалися з учнями та педагогами, побували на уроках. Діти охоче приймають участь у навчальному процесі, освоюють нову техніку. Робота в даному напрямку буде продовжена.