У Запорізькій обласній бібліотеці розпочав роботу новий дитячий хаб

03.08.2023 12:30

Осередок називається «Букландія», і розрахований він як на внутрішньо переміщених дітлахів, так і на маленьких запоріжців. Основна мета ініціативи — допомогти дітям впоратися зі стресом від війни.

Сучасний простір, іграшки, книжки та доброзичлива атмосфера – новий дитячий хаб «Букландія» з першого серпня розпочав роботу. Створений він насамперед для того, аби допомогти малечі впоратися з постійною емоційною напругою під час війни. Відкривали осередок теж діти – учасники театру «СВІЯ».

- Для них це великий крок. Через цю війну ми перестали багато виступати, раніше ми багато виїжджали на фестивалі, на конкурси. Зараз ми практично прив’язані до Запоріжжя і кожен вихід в люди для них дуже цінний досвід, - розповіла директорка театральної студії «СВІЯ» Світлана Ємець.

До відкриття хабу готувались кілька місяців: робили ремонт, купували меблі та техніку. Працівники бібліотеки зазначають, що за підтримки організацій «Культурна Ліга Сходу» та німецького агентства з розвитку «Джі Ай Зед» вдалось створити всі умови для навчання та психосоціальної підтримки.

- Сподіваємось, що завдяки таким просторам діти матимуть можливість і розвиватися, і соціалізуватися, і гратися, і відволікатися від того впливу війни, який на них, на жаль, наразі є, - сказала голова громадської спілки «Культурна Ліга Сходу» Марина Таран.

У «Букландії» на дітей чекатимуть з понеділка по п’ятницю з 9-ї до 16-ї години. Тут щодня для них готуватимуть розважальну програму, читатимуть книжки, також малеча гратиме в ігри.