Запорізькі «тепловики» проводять планові ремонтні роботи

03.08.2023 13:50

Фахівці концерну «Міські теплові мережі» продовжують готувати мережі до наступного опалювального сезону. Так, зараз у розпалі роботи по вулиці Фортечній, 68, що в Олександрівському районі. Тут триває заміна ділянки трубопроводу мережі опалення протяжністю 380 метрів.

За час тривалої експлуатації, прослуживши не один десяток років, прокладені тут сталеві труби не тільки фізично зносилися, а й вийшли з ладу.

До того ж вони не витримали чергового гідравлічного випробування, яке виявило низку недоліків. Таку діагностику «тепловики» проводять щороку після завершення чергового опалювального сезону - для виявлення проблемних місць і найбільш зношених ділянок мереж.

Зважаючи на ці фактори, на підприємстві вирішили провести заміну комунікацій. Враховуючи схильність сталі до крихкого руйнування та старіння, замість старих труб вкладають попередньоізольовані діаметром 273 мм. Вони вкриті спіненим поліуретаном та шаром пластику і мають низку переваг, зокрема максимально запобігають тепловтратам і мають довший термін експлуатації.

- Ця ділянка трубопроводу не пройшла гідравлічних випробувань. Зараз ми силами Олександрівської філії концерну «МТМ» міняємо на сучасні ізольовані труби. Це в свою чергу дозволить уникнути корозії, а також тепловтрат при транспортуванні теплоносія до споживачів, - розповів майстер Олександрівської філії концерну "МТМ" Станіслав Іноземцев.

Дана тепломагістраль живить теплом цілий квартал. Діють «тепловики» за технологією: зношені труби видаляють і далі, шляхом зварювання, приєднують до мережі нові. Загалом перед наступним опалювальним сезоном 2023-2024 рр. вже підготували 33 котельні, 30 центральних теплових пунктів та замінили 4,383 км труб.