У Запоріжжі дбають про лад на вулицях міста

04.08.2023 15:25

Комунальні служби та профільні департаменти щодня виконують роботи з благоустрою вулиць Запоріжжя.

Так, минулого тижня працівники КП «ЕЛУАШ» продовжили прибирати магістральні дороги від наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу. Комунальники механічним та ручним способом прибрали понад 1 154,7 т на 196 вулицях. Також на 8 вулицях було виконано поточний середній та дрібний ремонти дорожнього покриття. Було відремонтовано 7 оглядових та зливових колодязів та укладено 2 418,23 м² асфальтового покриття. Крім того, шляховики оновили 164 кв. м та 2 312 п. м дорожньої розмітки.

Фахівці інспекції з благоустрою минулого тижня склали 28 протоколів про адміністративні правопорушення та надали 29 вимог щодо порушення норм законодавства у сфері благоустрою.

Представники департаменту муніципального управління провели засідання робочої групи для визначення зон та відведення місць для здійснення підприємницької діяльності, на якому розглянули 18 питань. Також департаментом було опрацьовано 15 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового/аварійного розриття, 3 заяви щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою і видано 1 дозвіл на порушення об’єктів благоустрою, опрацьовано та надано відповіді на 19 звернень щодо розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівлі, розглянуто та укладено 20 договорів та додаткових угод на право користування місцем для здійснення підприємницької діяльності.

Крім того, було забезпечено виконання рішення виконавчого комітету щодо демонтажу 5 незаконно розташованих об’єктів, оновлено 2 павільйони очікування громадського транспорту та оновлено дорожню розмітку обсягом 3200 п. м.