У Запоріжжі діє курс з відеомайстерності для підлітків

04.08.2023 15:20

З’ясувати принцип роботи відеокамери, навчитись писати сценарій та в результаті створити власний фільм. Запорізькі підлітки опановують секрети відеомайстерності. Благодійний курс розрахований як на внутрішньо переміщену молодь, так і на запоріжців.

Відеомайстерність, медіаграмотність та дизайн. Все це з зацікавленістю вивчає українська молодь у рамках благодійного проєкту «Стрічка». Під час занять юні митці працюють з камерами та об'єктивами, навчаються правильно обирати освітлення та опановують сценарне мистецтво. У результаті – кожен має створити власний відеопроєкт.

Так, на одному з занять майбутні відеомейкери знайомилися з принципом роботи відеокамер, їх різноманітністю, вивчали налаштування об'єктива, а також дізналися, що таке параметри експозиції та як працює діафрагма.

- Ми вже встигли розібрати що таке взагалі камери, які вони бувають, які для чого треба використовувати, також розібрали види об’єктивів, чим вони відрізняються, на що треба дивитися під час вибору об’єктива щоб не прогадати, не помилитись. Сьогодні ми розбираємо налаштування камер, що потрібно крутити, які кнопочки натискати, щоб отримати чудову кіношну картинку або наближену до кіношної, - розповів голова ГО «Кімната 44» Василь Волков.

Навчання на курсі підтримують благодійні організації «Карітас Запоріжжя» та «Кімната 44», а зробити заняття безплатним допомогло, зокрема, Агентство ООН у справах біженців. Організатори кажуть - повноцінно навчатися та розвивати різноманітні вміння під час війни — вкрай складно, онлайн-формат підходить не кожному. Тож, сюди молодь приходить із задоволенням.

- У дітей абсолютно немає можливості для реального спілкування, для повноцінної освіти і тим більше немає доступу до додаткових компонентів освіти, як, наприклад, медіаграмотність, для здобуття додаткових навичок фотографування, відео, взагалі здобуття такого естетичного світогляду, - зазначила представниця БФ «Карітас-Запоріжжя» Катерина Сиваш.

Щосуботи учасники проєкту «Стрічка» відвідують кінотерапію та аналізують кращі приклади українського кіно. Навчання триватиме до кінця вересня, потім відбудеться презентація кінострічок, які створять відвідувачі курсів.