У Запоріжжі розпочали демонтаж новорічних ялинок

25.01.2018 12:15

У зимові свята обласний центр прикрашали новорічні ялинки, ілюмінація, були облаштовані тематичні містечка. Ця атрибутика створювала атмосферу свята і затишку. Основні локації були розміщені на площах Маяковського і Фестивальній, бульварі Шевченка. Свята пройшли, комунальники приступили до демонтажу ялинок, іграшки та гірлянди прибирають на зберігання.

За традицією в День святого Миколая в Запоріжжі запалюють вогні на новорічних ялинках, які радують городян до закінчення зимових свят.

Цього разу в місті визначили три основних святково прикрашених локації.

На бульварі Шевченка було організовано ціле містечко із гірлянд. Новорічна ялинка, арка, серця, цифри «2018» та інша святкова атрибутика з різнокольорових лампочок прикрашали бульвар протягом місяця. На минулому тижні силами КП «Запоріжміськсвітло» був виконаний демонтаж гірлянд.

Сьогодні робітники КП «Титан» почали знімати іграшки з новорічної ялинки на площі Фестивальній. Задіяні три автовишки. Цього року ялинку прикрашали також іграшки з підручних засобів, зроблені руками дітей. «Титанівці» відзначають, що багато виробів, на жаль, стали непридатними. Решта цілих дитячих іграшок та інші прикраси будуть зберігатися на складах підприємства.

Зелену масу, яка пішла на створення новорічної ялинки на площі Фестивальній, найближчим часом будуть розбирати із застосуванням спецтехніки робочі КП «Зеленбуд». Директор комунального підприємства Олексій Анохін нагадав, що було використано близько 300 хвойних дерев.

- Раніше гілки хвойних дерев після демонтажу ялинки йшли на полігон ТПВ. З цього року ми почнемо використовувати перероблену в тріску хвою для мульчування - захисту ґрунту біля стовбурів дерев від пересихання та перегріву у теплу пору. Також до нас звернулася громадськість з проханням передати їм частину подрібненої хвої для підгодівлі тварин одного зі звіринців. Справа хороша, ми готові піти їм на зустріч, - зазначив Олексій Анохін.

Далі у КП «Титан» планують приступити до демонтажу штучної ялинки на площі Маяковського.