У Запоріжжі триває ремонт житлового фонду

07.08.2023 10:20

В обласному центрі фахівці керуючих компаній продовжують виконувати планові ремонти в будинках, які перебувають в їх управлінні: лагодять покрівлі та електромережі, оновлюють комунікації тощо.

За інформацією департаменту з управління житлово-комунальним господарством, минулого тижня фахівці керуючих компаній та комунальних підприємств виконали заміну 180 погонних метрів трубопроводів центрального опалення, трубопроводу холодного водопостачання та водовідведення на 21 будинку. Також житловики замінили 13 одиниць запірної арматури за 5 адресами.

Виконувались роботи й з оновлення електромереж. Так, у 10 будинках було замінено 377 погонних метрів електричної проводки та відновлено 23 одиниці внутрішнього електричного обладнання.

У 16 будинках відновлено 590 кв. метрів покриття покрівлі, в одній багатоповерхівці відремонтовано 3 вікна, у 6 будівлях – відновлено 58,5 кв. метрів скління.

Також впродовж тижня працівники керуючих компаній ремонтували дахи та вставляли вікна у будинках, які раніше зазнали пошкоджень після ракетних ударів. Так, у багатоповерхівці відремонтовано 1402 кв. метрів покрівлі, у двох будинках відремонтували 15 вікон та відновили 45 кв. метрів скління.

Крім того, впродовж минулого тижня фахівці керуючих компаній виконували й інші планові роботи – ремонт під’їздів, стінових огороджень, прочистили водостічні жолоби та замінили водостічні труби, пофарбували газопроводи та виконали теплоізоляцію труб центрального опалення тощо.