Мешканцям Комунарського району розповіли про перспективи району на 2018 рік

25.01.2018 14:45

24 січня голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району Олександр Кузьмін провів зустріч з жителями району. Очільник району розповів про підсумки попереднього 2017 року та про плани благоустрою та розвитку району на поточний рік.

Як зазначив Олександр Кузьмін, минулого року особлива увага приділялась стану доріг району. Зокрема відремонтовано внутрішньоквартальних доріг на площі майже 20 тис. кв. м на суму 4, 5млн грн. Проведено поточний та середній ремонт магістральних доріг на площі 60440 кв. м ( вул. Космічна - 32 тис. кв. м, Привокзальна – 7 тис. кв. м, Комарова – 3 тис. кв. м). Відремонтовані тротуари на площі понад 3,6 тис. кв. м. Облаштовано новий тротуар по вул. Новокузнецькій, 4.

У 2017 році приділялась увага і дорогам приватного сектору. Заасфальтовані дороги по вулицях Авіаційній, Чкалова, Луганській тощо; відсипані дороги по вулицях Чкалова, Павлоградській, Дністровській та інших. По вул. Д. Миргородського виконано першу чергу асфальтування дороги з облаштуванням тротуарів протяжністю 1 км. Також виконано будівництво частини дороги по вул. Біломорській з облаштуванням тротуарів.

Минулого року поновлено та пофарбовано 19 колесовідбійників. Встановлено 9 сучасних зупинкових павільйонів. Цього року заплановано встановити ще 8.

Зараз у районі 80 дитячих та 21 спортивний майданчик. Тільки в 2017 році встановлено 3 дитячих та 2 спортивних майданчика. Облаштування місць відпочинку буде продовжуватись і в 2018 році.

Стосовно освітлення у районі: встановлений світлофор біля Дослідної станції; побудовані мережі зовнішнього освітлення по вулицях Космічній, 8а, Закарпатській, Вахтовій, Ситова, 2, Космічній, 100, 100а, 100б, 102а, Північнокільцевій, 1,3. Реконструйовані мережі зовнішнього освітлення по вул. Рясній, Освітянській, Василя Вишиваного, Новомосковській.

Триває реконструкція парку ім. Гагаріна. Роботи виконуються в декілька етапів. У 2017 році ТОВ «СфераПлюс» встановлено 35 опор освітлення, 78 лавок та 58 урн, 6 засобів для запобігання проїзду транспорту на території парку; пофарбовано 3 дитячих майданчика та 2 альтанки.

Також відбулись зміни в медичній та освітній сферах району. Реорганізовано комунальний заклад «Центральна лікарня Комунарського району» шляхом приєднання до комунальної установи «Міська клінічна лікарня №1».

Завдяки відкриттю після капітальної реконструкції одного з найстаріших дитячих садків Запоріжжя - ДНЗ №144 - скорочено чергу в дошкільних закладах району на 240 дітей.

10 вересня 2017 року відбулося відкриття нового спортивного майданчика на базі Запорізької спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземної мови № 7. Це реалізація унікального проекту «Спортивний майданчик – школі». Цей стадіон наближає до європейського рівня у створенні сучасних умов для занять спортом.

Районна адміністрація постійно вживає заходи задля поліпшення торговельного обслуговування населення, відстежує розвиток споживчого ринку. Протягом минулого року в районі відкрито 39 нових об’єктів торгівлі, в т.ч. 21 магазин, 6 закладів ресторанного господарства, 10 об’єктів з надання послуг, 2 аптеки, на яких загалом створено 133 робочих місця (у 2016 р. – 112 ).

Плани на рік великі. У 2018 році у Комунарському районі планується продовження ремонту внутрішньоквартальних доріг. На це з міського бюджету виділено 6,8 млн грн, ремонтні роботи розпочнуться після проведення тендерних процедур. Планується реконструкція дороги по вул. Нагнибіди. Також будуть тривати роботи з ліквідації карантинних рослин, покосу трав, ліквідації стихійних звалищ сміття. Планується ремонт доріг в приватному секторі, ремонт малих архітектурних форм, елементів доріг, дитячих та спортивних майданчиків.

Наприкінці свого звіту Олександр Кузьмін звернувся до мешканців району з проханням не смітити і не псувати комунальне майно, а також повaжaти один одного і працю людей.