Запорізьких жінок навчали бути лідерками

08.08.2023 09:15

На базі гуманітарного хабу громадської організації «Українське жіноцтво» завершилося навчання за освітньо-практичною програмою «Школа майбутньої лідерки». Випускницям вже вручили сертифікати.

Навчання для дівчат, яке тривало на базі гуманітарного хабу громадської організації «Українське жіноцтво» в «Школі майбутніх лідерок», - завершене. Нині для кожної з випускниць хвилююча мить. Дівчатам вручають сертифікати про проходження комплексного курсу.

- Дитинство не можна зупинити, розвиток не можна зупинити, ми дуже радіємо тому, що маємо змогу привнести щось у життя дівчат, які до нас потрапили на безоплатні заняття з саморозвитку. Отримують лідерські навички. Розуміючи, який тяжкий стан може бути в плані ментального здоров'я зараз, ми намагаємося створити дружню атмосферу рівності спілкування, турботливого ставлення одна до одної, - відзначила президентка ГО «Українське жіноцтво» Олена Набокова.

Одна з випускниць, Олена, розповідає, що дізналася про цей курс із соцмереж. Навчатися було дуже цікаво. Зазначає, завдяки цьому стала більш впевненою та цілеспрямованою. А ще школа дала багато нових знайомств. У майбутньому Олена мріє стати фотографом і, можливо, журналістом. Тому якості, набуті в «Школі майбутніх лідерок», обов'язково знадобляться. 

- Мені дуже подобається фотографувати, я постійно з людьми. Для мене це дуже важливо, я думаю, що можу застосувати ці знання в спілкуванні з людьми в моїй професії. Тут багато дівчат, і вони розділяють мої бачення життя, мої принципи, це дуже круто для мене, - поділилася враженнями відвідувачка «Школи майбутніх лідерок» Олена.

Тренінгове навчання в «Школі майбутніх лідерок» тривало протягом місяця. Насамперед дівчата опановували комунікативні навички, які знадобляться їм у житті. Наприклад, в отриманні нової професії та становленні себе як особистості.

- Ми навчалися з ними тому, чого не навчають в школі. Взагалі, у нас школа проходила в форматі «антишколи»: все було в іграх, інтерактивних заходах, в дискусіях, діалозі, ми розбирали дуже важливі для дівчат питання - що таке лідерство, що нас мотивує, які ми маємо бажання та цілі, як планувати кар'єру і ким стати. Ми з ними розмовляли про дуже багато важливих речей, наприклад, статеве виховання, якого немає в школі, - розповіла координаторка проєкту “Школа майбутніх лідерок” ГО «Українське жіноцтво» Інна Бойко.

На випускному дівчата також отримали подарунки.