Мешканцям однієї із запорізьких багатоповерхівок безкоштовно встановлять бойлер

25.01.2018 17:06

У четвер, 25 січня, міський голова Володимир Буряк провів черговий особистий прийом громадян. Уже традиційно більшість піднятих запоріжцями питань стосувалися житлово-комунального господарства. Городяни просили виконати ремонт покрівлі, відремонтувати каналізаційні труби, перерахувати оплату за опалення та гаряче водопостачання і так далі.

У будинку по бульвару Центральному, 25 вже кілька років в аварійному стані знаходиться бойлер, що забезпечує опалення і гаряче водопостачання. В результаті в квартирах прохолодно, а гаряча вода подається з перебоями. Цю проблему можна вирішити тільки заміною бойлера.

Представники ініціативної групи мешканців розповіли, що останнім часом в будинку почалися позитивні зміни. Були замінені кілька ліфтів. Комунальне підприємство «Запоріжремсервіс», яке є для цього будинку керуючою компанією, оперативно реагує на скарги мешканців. Однак на 100% вирішити проблему з опаленням та гарячим водопостачанням в будинку можна тільки після заміни бойлера.

- Проектна документація для заміни бойлера готова. Тому ставлю задачу після завершення опалювального сезону, коли для виконання робіт з'явиться технічна можливість, виконати заміну бойлера. Також повинен бути виконаний перерахунок мешканцям з початку опалювального сезону за тепло і гарячу воду, - зазначив Володимир Буряк.

Мешканців будинку цікавило питання, чи не доведеться їм оплачувати заміну бойлера в будинку зі своєї кишені, за рахунок квартплати. Міський голова підкреслив, що всі роботи будуть виконані за рахунок коштів міського бюджету.

У будинку по проспекту Соборному, 167 протягом декількох років в ході поточних ремонтів частково замінили покрівлю. Однак одна з ділянок даху так і залишилася в аварійному стані, так як її не міняли. В результаті покрівля над трьома квартирами продовжує текти. Саме на це прийшли поскаржитися мешканці.

За інформацією фахівців, в будинку необхідно замінити близько ста листів шиферу. Це дозволить усунути протікання над проблемними квартирами. Необхідний шифер у «Запоріжремсервіса» є. Ремонт можна буде почати, як тільки дозволить погода, тобто при плюсовій температурі, яку за прогнозом очікують вже наступного тижня.

- Як тільки дозволять погодні умови необхідно почати ремонт покрівлі. Всім зрозуміло, що не можна просто зняти шифер на всій аварійній ділянці, залишивши покрівлю розкритою. Необхідно все робити поетапно, на місце знятого шиферу відразу ж укладати новий, - підкреслив Володимир Буряк.

Представники «Запоріжремсервіса» пообіцяли, що роботи будуть проводитися саме так, хоча в результаті ремонт аварійної покрівлі займе на кілька днів більше.