У Запоріжжі розпочалася серія психологічних тренінгів

09.08.2023 11:20

Особисті турботи, проблеми на роботі, фінансові труднощі. Причин для стресу безліч, а тим паче — під час війни. У Запоріжжі почали впроваджувати програму «Важливі навички в періоди стресу», учасниками якої можуть стати люди, які переживають емоційні навантаження: медики, працівники соціальних служб, освітяни.

Організатором програми є незалежна міжнародна гуманітарна організація «Лікарі світу», яка виступає за безперешкодний доступ до медичних послуг. Першу групову зустріч у нашому місті провели з працівницями дошкільних навчальних закладів Олександрівського району, які виявили бажання підвищити свою стресостійкість. По її закінченні, запевняють ініціатори програми, учасники зможуть потурбуватися про себе та про інших і отримають навички, що допомагатимуть їм впоратися з тривожним станом.

- Після наших зустрічей, після трьох сесій за програмою «Важливі навички» наші освітяни отримають можливість, знання і навички як допомогти собі, батькам, стабілізувати свій емоційний стан. Гадаю, це дуже важливо на сьогодні в нашій громаді. Це стосується роботи будь-якого освітянина - вчителя або вихователя. Адже якщо стабільний дорослий, поряд із ним стабільна і впевнена в собі дитина, - зазначила психолог гуманітарної організації «Лікарі світу» Наталія Дубровіна.

Сесії за цією програмою щотижня відбуватимуться в офлайн-форматі. Якщо у когось є потреба отримати психологічну допомогу індивідуально, можна конфіденційно та безплатно звернутися за номером телефону: 0800-400-850.