Для запоріжців організували «Денні вечорниці»

09.08.2023 12:10

Поринути у світ літературних творів українських і закордонних авторів. Таку можливість мали всі, хто минулої неділі завітав до Туристичного інформаційного центру. Там відбувся літературно-читацький захід «Денні вечорниці». Вірші та монологи читали актори інклюзивної театральної трупи «Рівні можливості». А ще у відвідувачів «Денних вечорниць» була змога й самим виконати твори. Дехто декламував і власні.

Під час літературно-читацького заходу звучали різноманітні твори. Тут можна було почути поезії Ліни Костенко, Миколи Вінграновського, Павла Глазового, Василя Стуса у виконанні акторів інклюзивної театральної трупи «Рівні можливості».

Кілька віршів зачитала й організаторка «Денних вечорниць», режисерка інклюзивної театральної трупи «Рівні можливості» Маріанна Смбатян. Зокрема, порадувала усіх присутніх творчістю Шекспіра. А ще зачитала вірш про людяність, написаний її другом, який нині захищає Україну.

Організаторка розповідає, що в будь-який час не можна забувати про красу слова та літератури. До заходу готувалися близько місяця.

- Ми обирали вірші, з якими виступати. Це було дуже важливо і дуже складно, підбирали музику, складали загальну програму для цього. Переважно вірші драматичні, мабуть тому, що зараз це дуже близько. Більшість віршів про війну, бо це те, що нам болить, про що ми хочемо говорити і ми маємо про це говорити, - розповідає режисерка інклюзивної театральної трупи «Рівні можливості» Маріанна Смбатян.

Учасники читали вірші та монологи на різні теми. Кожен обирав твір для себе сам.

Також в рамках «Денних вечорниць» влаштували «Відкритий мікрофон». Охочі мали змогу теж зачитати будь-який твір на свій розсуд. 

У команди інклюзивної театральної трупи «Рівні можливості» багато планів. Зокрема, восени та на початку зими актори порадують своїх шанувальників прем’єрними виставами.