У парку ім. Гагаріна виконані масштабні роботи з кронування дерев

26.01.2018 09:26

В обласному центрі тривають роботи з кронування та видалення старих аварійних дерев. Зокрема, запорізькі озеленювачі виконують формовчну обрізку, надаючи кронам дерев естетичний вид. Завершені відповідні роботи у парку ім. Гагаріна в Комунарському районі. Тут силами КРБП «Зеленбуд» кроновано понад 450 дерев.

В осінньо-зимовий період запорізькі озеленювачі виконують обрізку дерев. Цей період найбільш сприятливий для даного виду робіт. Залежно від виду та віку дерев виконується санітарна обрізка, омолодження, або ж формуються крони. Навесні оновлені зелені насадження продовжують рости з новими силами. Також згідно з висновками екокомісіі і рішенням виконкому старі аварійні дерева видаляють. Замість них в місті щорічно висаджуються тисячі молодих.

За 2017 рік фахівці КРБП «Зеленбуд» на закріплених територіях вулиць, парків, скверів кронували близько 26 тис. дерев, видалили 1300. Були висаджені близько 2000 молодих рослин.

У новому році комунальники продовжили обрізку дерев. Масштабні роботи виконані у парку Гагаріна у Комунарському районі. Тут протягом січня кроновано 487 дерев. На території парку ростуть горобини, липи, клени, каштани та інші дерева, в залежності від породи дерева і виконувався певний вид обрізки.

У планах комунального підприємства на 2018 рік обрізка 25 тис. та видалення близько 1000 старих аварійних дерев.