У Запоріжжі триває розробка Програми розвитку козацького Звичаю Спас

14.08.2023 10:35

У міській раді продовжує працювати робоча група з розробки програми розвитку козацького Звичаю Спас у місті Запоріжжі. У п’ятницю відбулось чергове засідання, на якому обговорювали створення осередку розвитку Спасу, а також заходи, які повинен включати документ.

Наразі вже визначено локацію для розміщення майбутнього центру розвитку Спас. Поряд є декілька навчальних закладів, бібліотека, парк, які розташовані в історичних будівлях. Це дозволить зробити у цьому місці повноцінний навчально-патріотичний комплекс, який стане опорою для розвитку системи патріотичного виховання в місті.

- Ми прагнемо розвивати все, що пов’язано з козацтвом, патріотичним вихованням. І є чітке розуміння, що розпочинати треба з галузі освіти. Тому плануємо запровадити, зокрема, і потужне патріотичне виховання молоді на засадах козацької педагогіки, - зазначив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Крім того, обговорювалось питання створення спеціалізованого інтернет-порталу та бренд-буку. Також заходами програми передбачені проведення факультативних занять, просвітницьких, позакласних виховних заходів серед учнів, наукових конференцій, підтримка діяльності ДЮСШ «Спас» у Запоріжжі, проведення змагань зі Спасу різних рівнів (міських, всеукраїнських і навіть міжнародних), створення виставок про козацькі звичаї, розробка промо-кампанії для презентації козацького Звичаю Спас на майбутній Олімпіаді тощо. Робота над розробкою програми триватиме й надалі.