У Запоріжжі на психологічному майстер-класі намалювали Азовське море

15.08.2023 08:40

Майстер-клас під назвою «Море надії» провели волонтери благодійного фонду «Карітас Запоріжжя» для своїх підопічних з проєкту «Догляд вдома». Влаштовують такі заходи для людей старшого віку щомісяця, аби урізноманітнити їхнє дозвілля, знайти нові знайомства та поспілкуватись у колі однодумців. Цього разу учасники малювали пейзажі Азовського моря.

Море у якості теми психологічного майстер-класу обрали не випадково. Адже це символ безтурботності та спокою. Учасниці зізнавалися, що давно не малювали і обережно брали до рук пензлі. Але з першими мазками страх та невпевненість зникали і вже за кілька хвилин на палітрах з'являлися морські пейзажі. Вадим Чугуєнко - єдиний чоловік серед панянок. Час від часу відвідує заходи, які проводить «Карітас Запоріжжя», адже кожна така зустріч для нього - наче маленьке свято. Помалювати хотів давно, та все не було нагоди.

- Останній раз я малював приблизно 60 років тому, сьогодні відновив свій досвід. Дуже гарне враження, дуже цікаво цим займатися, я раніше з великим захопленням дивився на картини майстрів, але не вмів, зараз трошки вчуся, - поділився враженнями учасник психологічного майстер-класу «Море надії» Вадим Чугуєнко.

Майстер-клас «Море надії» провела керівниця художньої дитячої студії «Червона птаха» Анна Поплавка. І хоч зазвичай працює з дітками, вважає, що у мистцеві вік не має значення.

- Я проводжу інколи майстер-класи для різної аудиторії, тут я вперше і вперше саме з такою віковою аудиторією, все ж моя робота пов'язана з дитячою і з підлітковою творчістю. Але я вважаю, що для мистецтва не важливо, скільки тобі років, головне бажання, - розповіла художниця.

Експериментували з кольорами і формою, прислухалися до порад художниці. Роботи вийшли не схожими між собою, кожна картина -  неповторна.

- Всі вже чекають, коли ми повернемося і будемо насолоджуватися нашими мирними Азовським та Чорним морями. Всі за ними сумуємо, тому сьогодні буде така, можна сказати, психологічна адаптація з малюванням моря. Бабусям дуже подобається, вони спілкуються, приходять в соціум, тому що багато хто з них маломобільний і з допомогою наших автівок, наших соціальних працівників ми їх привозимо, - пояснив представник БФ «Карітас Запоріжжя» Юрій Вдовцов.