У Запоріжжі триває боротьба з незаконною торгівлею

15.08.2023 10:05

Інспектори Муніципальної варти проводять рейди щодо боротьби зі стихійною торгівлею, а також незаконною торгівлею підакцизними товарами.

Так, днями на одному з ринків Шевченківського району представники Муніципальної варти виявили точку незаконної торгівлі тютюновими виробами.

Як повідомили у КП «Муніципальна варта», під час перевірки продавець не зміг надати жодного дозвільного документа на торгівлю, а на пачках з цигарками не було марок акцизного податку.

Після виявлення факту правопорушення, інспектори знайшли свідка та викликали представників поліції. Було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 156 КУпАП. Правоохоронці вилучили незаконний товар. Далі справу буде направлено до суду.

У Муніципальній варті зазначають, що відповідальність за здійснення роздрібної або оптової торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами без марок акцизного податку чи з підробленими визначається ст. 156 КУпАП. Передбачено накладання штрафу в розмірі від 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 10 200 грн) з конфіскацією предметів торгівлі та виторгу, одержаного від його продажу.