У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Голокосту

26.01.2018 16:10

27 січня у всьому світі шанують пам'ять жертв Голокосту. Напередодні цієї трагічної дати в Комунарському районі Запоріжжя також вшанували постраждалих від нацизму.

Сьогодні, 26 січня, біля меморіалу на вулиці Очаківській зібралися представники районної влади та небайдужі городяни. Вони згадали про криваві події воєнного часу, вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих та поклали квіти.

Голова районної адміністрації Олександр Кузьмін зазначив, що Голокост - це трагедія не лише євреїв, а й всього людства. Нині перед українським суспільством стоїть важливе завдання - вивчення історії про минулу війну, що не уникає «незручних» тем і шокуючих фактів. Для того, щоб ніколи знову не повторилася трагедія.

Нагадаємо, меморіал «Братська могила жертвам фашизму» по вулиці Очаківській встановлений на місці, де в період з жовтня 1941 по жовтень 1943 було розстріляно 36 тисяч мешканців Запоріжжя, з яких більше 20 тисяч були євреями - практично усе єврейське населення Запоріжжя, що не встигло евакуюватися.