На запорізькому підприємстві обговорили виконання природоохоронних заходів

15.08.2023 17:05

Сьогодні, 15 серпня, відбулася виїзна нарада щодо розгляду скарг громадян на забруднення повітря підприємством ПрАТ «Запорізький кабельний завод», яке розташоване у Дніпровському районі міста.

За інформацією управління з питань екологічної безпеки, в нараді взяли участь представники департаменту захисту довкілля Запорізької облдержадміністрації, Запорізької районної державної адміністрації, Запорізької міської ради, головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області), а також представники мешканців житлових будинків, які розташовані у безпосередній близькості до підприємства.

Під час наради відбулася зустріч із мешканцями прилеглих будинків. Фахівці установ, що брали участь у нараді, відповіли на їхні запитання.

На нараді з керівництвом ПрАТ «Запорізький кабельний завод» обговорювалися питання дотримання підприємством дозволених обсягів викидів, а також умов та вимог дозволу на викиди, який виданий підприємству департаментом захисту довкілля Запорізької облдержадміністрації у 2018 році терміном дії до 2028 року.

Підприємство ПрАТ «Запорізький кабельний завод» є одним з підписантів Угоди про спільні дії Запорізької міської ради та промислових підприємств у сфері покращення стану довкілля м. Запоріжжя.

Відповідно до Угоди підприємству заплановано виконання додаткового до дозволу на викиди заходу щодо скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Це заміна каталітичних пластин в печах для забезпечення ефективності допалу органічних сполук, зокрема фенолу та формальдегіду, що виділяються при запіканні лаку не менш як на 97%. Термін виконання заходу відповідно до Угоди – 2025 рік.

За інформацією керівництва ПрАТ «Запорізький кабельний завод», зазначений захід планується виконати достроково, а саме восени 2023 року.

Підсумовуючи виїзну нараду, було наголошено на здійсненні постійного контролю з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо дотримання підприємством ПрАТ «Запорізький кабельний завод» природоохоронного законодавства та його зобов’язань про виконання заходів.