Запоріжці з інвалідністю мають змогу отримувати гуманітарну допомогу

17.08.2023 09:05

У Запоріжжі не залишають без уваги людей з інвалідністю. В такий складний час цій категорії громадян допомагають і волонтери Запорізького обласного відділення громадської організації «Українська спілка людей з інвалідністю-УСІ». Зокрема, раз на місяць її підопічні отримують гуманітарну допомогу. Окрім цього, члени організації підтримують одне одного, спілкуються, відвідують культурні заходи. Є можливість доєднатись до організації.

Жителька Комунарського району Ніна Матяж зустрічає волонтерів біля свого під'їзду. Жінка разом з сином мешкає у Комунарському районі. Попри те, що сама має другу групу інвалідності, доглядає за своїм сином Анатолієм. Два роки тому чоловік пережив інсульт, а за рік зламав шийку стегна, тож потребує постійного догляду. Пані Ніна тішиться, що спілчани привезли допомогу додому, адже не завжди має можливість залишити сина одного.

- Раз на місяць дають нам продукти. Шкода, що я пізно дізналась про цю допомогу, бо кажуть, що вона діє вже давно. Дуже зручно, що її приносять додому, бо на вулиці спека, до того ж у мене майже нема вільного часу, адже треба сина доглядати, - поділилась враженнями членкиня ГО «Українська спілка людей з інвалідністю» Ніна Матяж.

Наразі запорізьке відділення спілки людей з інвалідністю налічує близько 1700 осіб, які регулярно отримують гуманітарну допомогу. Всі, хто долучився до спілки, розповідають, що така регулярна підтримка для них життєво необхідна. Переважна більшість запоріжців отримують допомогу в офісі осередку. Днями тут також видавали продуктові набори.

- Крупи, олія, консерви різноманітні, була також така допомога як побутова хімія, мило, предмети гігієни. Взагалі великий асортимент таких корисних речей, - розповів член ГО «Українська спілка людей з інвалідністю» Олег Уманський.

Окрім гуманітарної допомоги, спілчани дбають про дозвілля своїх підопічних. Разом відвідують культурні та соціальні заходи в місті. Зокрема, як дорослі, так і діти ходять на вистави, концерти та творчі події.

- Члени нашої організації можуть відвідувати дуже корисні і цікаві заходи, які організовує наша спілка. Ми ходимо до філармонії, до театру ім.Магара. Дуже багато в нас діточок, які, на жаль, теж є людьми з інвалідністю, і для них є багато різних заходів, які ми організовуємо і проводимо. Люди саме зазначених категорій можуть приходити до нас. Ми будемо раді, якщо до нас доєднаються інші люди, - проінформувала керівниця ГО «Українська спілка людей з інвалідністю» Олена Козюліна.

Отримати допомогу людям з важкими хронічними захворюваннями можна звернувшись до організації.