Щодо результатів роботи груп мобільного моніторингу щодо виявлення та припинення правопорушень у сфері охорони атмосферного повітря

18.08.2023 10:25

За інформацією управління з питань екологічної безпеки міської ради, у четвер, 17 серпня, група мобільного моніторингу щодо виявлення та припинення правопорушень у сфері охорони атмосферного повітря здійснила виїзд в промислову зону між територією ПАТ «Запоріжсталь» та ЗДП «Кремнійполімер», де розташовані потенційні забруднювачі атмосферного повітря згідно з картами розповсюдження забруднення атмосферного повітря, розробленими управлінням за підсумками аналізу звернень громадян до котакт-центру «15-80».

До складу групи, зокрема, увійшли представники управління з питань екологічної безпеки міської ради, департаменту правового забезпечення міської ради, районної адміністрації міської ради по Заводському району, Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області) та відділення поліції №1 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області.

Під час виїзду були обстежені підприємства ТОВ «АДАТ» та ТОВ «Укрекопроект», які займаються утилізацією відходів, у тому числі небезпечних.

Зафіксовано факт спалювання відходів, а також засмічення землі та ґрунтів відходами гуми та сажею.

За результатами роботи групи складений акт. Матеріали направлені до Запорізької обласної прокуратури для вжиття заходів реагування в межах повноважень.