Підприємці Олександрівського району залучилися до прибирання від снігу прилеглих територій

29.01.2018 16:30

Для забезпечення життєдіяльності обласного центру в зимову негоду організовано чергування комунальних служб. При потребі в снігопад комунальники працюють в цілодобовому режимі. Не менша відповідальність за своєчасне розчищення міста від снігу закріплених і прилеглих територій на підприємцях. В Олександрівському районі проведена відповідна робота з власниками магазинів, кафе, ресторанів та інших закладів і організацій. Результат - підприємці також долучилися до прибирання.

За даними районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району, на час погіршення погодних умов з 21 по 31 січня в райадміністрації організовано цілодобове чергування відповідальних фахівців відділу житлово-комунального господарства.

У прибиранні території району від снігу задіяні комунальні підприємства «ЕЛУАШ», «Зеленбуд», «Запорожремсервіс», «Наше місто», керуюча компанія "Місто для людей" та інші. Розроблений графік робіт з розчищення снігу, також виконуються антиожеледні заходи. На контролі служб - дороги, пішохідні зони, зупинки громадського транспорту, внутрішньоквартальні території, сквери та паркові зони.

Окрема увага приділяється розчищенню від снігу підходів і під'їздів до лікувальних та навчальних установ.

Крім того фахівці райадміністрації ведуть інформаційно-роз'яснювальну роботу з підприємцями, нагадують їм про необхідність виконання Правил благоустрою міста, а саме своєчасне прибирання від снігу та обробці антиожеледними матеріалами закріплених або ж прилеглих територій (у радіусі не менш ніж 15 м). Спільно з інспекцією з благоустрою міської ради організуються рейди.

Минулого тижня, після снігопаду, проведена відповідна робота зі 185 суб'єктами господарювання. В результаті 95% з них привели свої території до ладу - розчистили сніг, посипали доріжки.

Було складено 2 протоколи на керівників підприємств, які не виконали Правила благоустрою Запоріжжя. Варто зазначити, що сума штрафу за це правопорушення становить від 850 до 1700 грн.

У найближчі дні в районній адміністрації відбудеться нарада за участю підприємців. Їм ще раз нагадають про необхідність своєчасно прибирати прилеглі території від снігу та обробляти антиожеледними матеріалами.