Держава надає підтримку бізнесу в питаннях використання реєстратора розрахункових операцій

22.08.2023 08:55

Як повідомляє ГУ ДПС у Запорізькій області Державної податкової служби України, в умовах військового часу триває робота із вдосконалення функціоналу безоплатного програмного реєстратора розрахункових операцій для створення бізнесу зручних умов для виконання вимог щодо фіскалізації розрахунків.

Програмний реєстратор розрахункових операцій від ДПС – це програмне рішення, застосовне для операційних систем Windows, Android, iOS, та Web-версія, яке інтегрується з фіскальним сервером ДПС.

Функціональні можливості ПРРО від ДПС включають в себе відкриття, закриття, автозакриття зміни; формування, реєстрацію, видачу чеків; додавання товарів та послуг у чек з номенклатури або вручну; друк та відправку фіскальних чеків покупцям на електронну пошту або месенджери; ведення довідників номенклатури – експорт та імпорт даних; ведення довідника ставок податків; використання сканера штрихкодів; додавання штрихкоду марки акцизного податку; різні форми розрахунку – готівкова, безготівкова та комбінована; оформлення знижки, повернення товару;  перехід або вихід з режиму офлайн із можливістю збереження та передачі даних до фіскального сервера та інше.

Підприємці для проведення розрахункових операцій можуть обрати за власним бажанням ПРРО від ДПС чи будь-яке інше (комерційне) рішення.

Наприкінці червня роботу ПРРО від ДПС було продемонстровано на 27-й Генеральній асамблеї Внутрішньоєвропейської організації податкових адміністрацій (ІОТА) та отримано схвальну оцінку учасників.

Інформаційну підтримку можна отримати за телефоном: 0800501007.

Версія для завантаження безоплатного ПРРО від ДПС тут.

Інформаційні матеріали щодо ПРРО тут.

Більше інформації за посиланням: https://www.facebook.com/TaxUkraine/posts/pfbid02WZFkssNwLNGuYGQqhLWUBSK3M5K7xDxDfdAxr1QuaV2SfS3xaCWFtXQbwc3BQYy6l

Відео: Фіскальний чек – гарантія захисту прав споживача: https://www.facebook.com/watch/?v=3510991669214171

Тим підприємцям, які остаточно обрали для себе програмні РРО, ДПС пропонує скористатися інструкцією щодо їх реєстрації: 

https://www.facebook.com/tax.zaporizhzhya/posts/pfbid0dvpA2Y4mLEyNdr5GSZiz2RHV6xjsuAUYAZHGhcKHV4ec981zGh3iVTKy4VGJFyFAl