Місто-побратим Оберхаузен продовжує підтримувати Запоріжжя

22.08.2023 12:35

Закордонні міста-побратими продовжують співпрацювати із Запоріжжям та надавати різноманітну допомогу. Одне з них – німецький Оберхаузен, партнерські відносини з яким тривають вже три десятиліття. З початком війни там знайшли прихисток близько 3 тисяч запоріжців, а місто почало надавати Запоріжжю гуманітарну допомогу.

Наприкінці березня минулого року до Запоріжжя надійшов перший гуманітарний вантаж від Оберхаузена. Продовольчі товари отримали вимушені переселенці, а медичні засоби розподілили між міськими лікарнями. Загалом за час війни до Запоріжжя надійшло близько 10-ти вантажівок гуманітарної допомоги з Оберхаузена.

- Регулярно, кожен місяць-два з початку війни Оберхаузен направлял до нас продовольчі товари, гігієну, підтримку для сімей, які постраждали, - розповіла директорка КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Вікторія Агєнтаєва.

Спільно з Оберхаузеном Інститут розвитку міста Запоріжжя створив багато заявок для участі в проєктах міжнародних організацій. Завдяки такій співпраці з минулого року Запоріжжя почало отримувати обладнання та техніку для потреб комунальних підприємств. Зокрема, медичні заклади поповнили парк карет швидкої допомоги. Машини укомплектовані усім необхідним для надання медичної допомоги пацієнтам.

- Від Оберхаузена ми отримали 2 швидкі допомоги в минулому році. Це ті самі сучасні медичні автомобілі, яких потребували заклади медицини. Їх отримали 4 лікарня і 3 лікарня. На сьогоднішній день ми ще отримали Мерседес Спринтер - грузо-пасажирський, який буде використовуватись під час аварійних робіт. Це може бути і перевезення людей, і обладнання, тому що потрібно дуже швидко реагувати, - зазначила Вікторія Агєнтаєва.

Під час війни велика кількість комунальної техніки Запоріжжя була передана на фронт. Тому наразі є потреба у важкій техніці. Завдяки співпраці з Оберхаузеном запорізькі комунальники очікують на нові навантажувачі та екскаватори. А оскільки прогнозують складну зиму, то розраховують також на ковдри і сучасні пічки-буржуйки.