В одному з районів Запоріжжя триває заміна водогону

23.08.2023 09:20

За сім місяців поточного року комунальниками Запоріжжя було замінено понад 10 кілометрів водопровідних та каналізаційних мереж, майже 200 засувок та більше ніж 100 пожежних гідрантів. Нині роботи тривають у Дніпровському районі.

Трубопровід на цій вулиці ввели в експлуатацію у 1975 році. Він забезпечує господарсько-питним та протипожежним водопостачанням жителів приватного сектору та медичний заклад. Внаслідок фізичного зношення ділянки останніми роками тут зросла кількість аварійних ситуацій. Тому водогін вирішили замінити.

- Для попередження витоків, зменшення втрат питної води прийнято рішення замінити ділянку трубопроводу протяжністю 280 метрів, - розповів начальник управління капітального будівництва та ремонтів КП «Водоканал» Олександр Каведяєв.

Наразі вже прокладено 120 метрів водогону, замінено засувку та частково виконано переключення вводів. Роботи виконуються шляхом санації, тобто в існуючий трубопровід діаметром 300 міліметрів вмонтовується новий – поліетиленовий, меншого діаметру.

- Переваги поліетилену в тому, що він гарантовано експлуатується більше 50 років, отже ми на час експлуатації після заміни забудемо про аварійні ситуації на цій ділянці, - додав Олександр Каведяєв.

На час виконання робіт ділянку зневоднено, подача води абонентам здійснюється по іншій мережі. Завершити заміну трубопроводу планують до кінця серпня.