У Запоріжжі з’явився новий арт-об’єкт «Вихід»

23.08.2023 09:30

У 2022 році в рамках міжнародного проєкту «Митець і місто: Резиденція», що проходив у місті Гале в Німеччині, український скульптор Віталій Протосеня створив арт-об’єкт «Вихід». Тепер він нагадуватиме запоріжцям, що безвихідних ситуацій не буває.

Як розповідає сам митець, «Вихід» — це цільнозварена конструкція з 4-х металевих листів у формі трикутника з розрізом всередині, через який проходить сонячне світло. Арт-об’єкт мав з’явитись у Запоріжжі ще на початку 2022-го року, проте плани порушила війна. Та попри це, громадська організація «Культпрожектор» спільно з департаментом культури та туризму Запорізької міської ради все ж встановили «Вихід» як нагадування про те, що з будь-якої ситуації завжди є вихід.

- Це кут, дуже агресивна форма, чорний метал. Ця робота - не про красу. Але в кінці цього кута є простріл, через який може проходити світло і це надає надію, що навіть у таких дуже важких обставинах, можна знайти вихід, можна знайти світло, - говорить скульптор, автор арт-об’єкту «Вихід» Віталій Протосеня.

Новий арт-об’єкт встановили у парку Енергетиків. Його реалізація стала можливою завдяки фінансовій підтримці програмою Європейського союзу «House of Europe».