У Запоріжжі утилізують новорічні ялинки

30.01.2018 15:00

Зимові свята закінчилися, городяни викидають новорічні ялинки у дворах. Цього року утилізацією хвойних дерев займається КП «Запорожремсервіс». Комунальники за допомогою спецтехніки переробляють старі ялинки в тріску.

Щорічно у січні в запорізьких дворах утворюються купи зі старих новорічних ялинок, які городяни викидають на вулицю. У місті розроблено механізм їх утилізації. Двірники управляючих компаній наводять лад у дворах, складаючи викинуті ялинки в певних місцях. Вивезення та утилізація – завдання КП «Запорожремсервіс». Роботи по прибиранню новорічних дерев у місті активно розгорнулися з минулого тижня.

- Передбачені кошти міського бюджету у рамках програми з утилізації новорічних ялинок, прибирання та вивезення опалого листя, гілок дерев. Зараз завдання – прибрати міські двори від новорічних дерев, які городяни почали масово викидати на вулицю. Ялинки за допомогою дробильної спецтехніки переробляємо у тріску. Це вигідно з точки зору економії коштів на паливо та пробіг спецтранспорту. Тріску можна використовувати в різних цілях – для опалення, в садівництві для мульчування грунту, також підгодівлі тварин. Через деякий час, по завершенню робіт тріска буде вивезена на полігон ТПВ, - розповів директор КП «Запорожремсервіс» Сергій Ращепкін.

На сьогодні працюють три мобільні бригади в  районах міста. Ялинки переробляють у тріску безпосередньо на об'єктах. Також визначено три стаціонарні локації, розташовані на виробничих базах комунального підприємства у Комунарському, Хортицькому та Заводському районах. Сотні новорічних дерев звозять спецтехнікою, де ведеться масова їх переробка.

Тільки за два дні на одну з баз підприємства були звезені 14 тракторних причепів зі старими ялинками. Хвойні дерева продовжують звозити з дворів. Обсяги робіт великі. За попередніми підрахунками після новорічних свят буде перероблено близько 300 куб м хвої.