Запоріжцям нагадали про небезпеку купання у міських водоймах

24.08.2023 11:35

Мешканцям та гостям Запоріжжя не рекомендують купатися на міських пляжах, а також інших водних об’єктах, зокрема у кар’єрах.

У Запоріжжі тримається спекотна погода, тому багато мешканців міста намагаються врятуватися від неї біля водойм. Спеціалісти вкотре застерігають запоріжців, що купання у Дніпрі та інших водоймах може бути небезпечним для здоров'я.

Нагадаємо, що у Запоріжжі цього літа міські пляжі офіційно не відкривали. На територіях Центрального та Правобережного пляжів розміщені таблички та інформаційні щити щодо заборони купання. Але містяни часто відпочивають на інших водних об'єктах, як кар'єри чи інші закриті водойми, де купатися взагалі заборонено.

Якщо якість води у Дніпрі тримається під постійним контролем спеціалістів обласного центру МОЗ, то дослідження в тих же кар’єрах регулярно не проводяться.

Наприклад, у липні під час моніторингового дослідження води в одному з кар'єрів міста, аналіз показав її невідповідність санітарно-гігієнічним нормам. Тому купання в таких водоймах може нести серйозну загрозу здоров'ю.

Запоріжців і гостей міста закликають прислухатися до рекомендацій фахівців та заради своєї безпеки утриматися від купання у Дніпрі та інших водоймах.