Запорізькі ДЮСШ запрошують дітей на тренування

25.08.2023 09:35

Аеробіка, гімнастика, футбол та навіть пляжний волейбол. З першого вересня запорізькі дитячо-юнацькі спортивні школи розпочинають набір юних спортсменів на навчання. Цьогоріч заклади планують зарахувати понад півтори тисячі дітей.

Десятирічна Софійка вже три роки займається у футбольній школі «Металург». До цього дівчинка спробувала себе у багатьох видах спорту, проте зупинилася саме на грі мільйонів. З самого малку грала із друзями у дворі, а потім вирішила займатись цим серйозно. Спершу юна футболістка відвідувала спортивний клуб «Шахтар», а потім перейшла до «Металурга», де займається вже півтора роки.

- Почалось з того, що я гуляла у дворі, там був ще хлопчик і він займався футболом – ми з ним здружилися, і мені сподобався футбол. Тому я вирішила займатись цим видом спорту, - розповіла вихованиця футбольної школи КП МФК «Металург» Софія Монастирська.

Тренери  школи «Металург» зазначають, що чимало дітей з початком великої війни роз’їхались по інших країнах. Тому нині у закладі триває набір.  Заняття з футболу проходять постійно, а у разі повітряної тривоги діти разом з тренерами спускаються до укриттів. Попри складнощі, юніори все одно беруть участь у змаганнях по Україні та мають високі результати.

- Звичайно, дуже заважають тривоги. Доводиться преривати тренування, однак навіть не дивлячись на це, весь тренувальний об’єм ми виконуємо. Також, попри війну, нещодавно їздили на змагання до Вінниці. Там був дуже серйозний турнір, було 16 команд, і ми там зайняли друге місце. Втім, у цьому випадку навіть не важливо, яке місце. Важливий сам факт того, що ми поїхали, - розповів тренер футбольної школи КП МФК «Металург» Олександр Рудика.

Набір до спортивної школи «Металург» триває постійно, тому тренери запрошують долучитися до занять футболом як хлопчиків, так і дівчаток.

- До нас приходять діти різних вікових категорій – ми всіх запрошуємо. Що стосується найменших наших вихованців, це дітки 2018, 2017 років народження, вони можуть вже приходити до нас з вересня місяця та пробувати сили у нашій футбольній школі, - запросила начальниця футбольної школи КП МФК «Металург» Анна Солошенко.

Наразі у запорізьких спортивних закладах навчаються понад п’ять тисяч  дітей. З першого вересня розпочнеться набір у двадцяти ДЮСШ на різні секції, серед яких аеробіка, гімнастика, атлетика, баскетбол і навіть пляжний волейбол. Найближчим часом планують відкрити також і секцію черлідингу.

- Ми дуже уважно звернули увагу на такий вид спорту, як черлідинг, який був у 2022 році на сесії міжнародного олімпійського комітету визнаний як олімпійський. Дуже багато дівчат та хлопців займаються цим видом спорту. Ми плануємо на найближчий сесії Запорізької міської ради винести проєкт рішення на відкриття відділення цього виду спорту в ДЮСШ 10, в якій вже ми культивуємо ушу та спортивну аеробіку, - розповіла директор департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Владислав Ковпак.

Аби і надалі розвивати спорт у Запоріжжі, керівники спортивних шкіл планують сформувати ще сто тридцять груп, до яких зарахують півтори тисячі юних спортсменів. Долучитись до занять запрошують дітей від шести до вісімнадцяти років.