Міська влада допомагає молоді покращувати житлові умови

01.02.2018 10:35

У Запоріжжі молодим сім'ям та одиноким молодим людям надаються пільгові довгострокові кредити на будівництво (реконструкцію) і придбання житла. Минулого року за рахунок міської програми отримали кошти на покращення житлових умов 15 молодих запоріжців. Кредити можна буде отримати і у 2018 році.

У Запоріжжі триває реалізація програми молодіжного пільгового житлового кредитування, яка фінансується з місцевого бюджету. У 2018 році на ці цілі передбачено спрямувати з бюджету міста близько 10 млн грн.

В ході вчорашньої сесії міської ради було затверджено Порядок надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям та молодим людям на будівництво (реконструкцію) і придбання житла на території Запоріжжя, які надаються за рахунок коштів міського бюджету у новій редакції. Така необхідність викликана змінами, внесеними до відповідної постанови Кабміну України.

Порядок передбачає, що право на отримання кредиту мають молоді люди віком до 35 років включно. Це можуть бути сім'ї або несімейні молоді люди. У категорії одержувачів кредиту неповні сім'ї, в яких виховуються неповнолітні діти, молоді вчені та інші.

Зазначено, кому з кандидатів в кредитори будуть надані переваги на його отримання. Серед них - молоді спортсмени з високими досягненнями у офіційних національних та міжнародних змаганнях, члени збірних команд України. Перевага також надається молодим вченим і тим, хто три і більше років перебуває на обліку. У числі першочергових - сім'ї, в яких один з її членів в поточному році досягає граничного віку і молоді люди, які мають таке право на законодавчому рівні.

Крім того, прописані норми і механізми розрахунків за програмою пільгового довгострокового кредитування.

Нагадаємо, що 2017 році завдяки міській програмі кредити на покращення житлових умов отримали 15 осіб, в 2016 - 6, 2015 - 3.