У місті продовжують зносити незаконно встановлені тимчасові споруди

28.08.2023 09:45

У Запоріжжі продовжується робота з демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Адже такі підприємці складають недобросовісну конкуренцію законослухняному бізнесу. Так з початку року вже було прибрано більше, ніж 50 таких конструкцій, які були встановлені без дозвільних документів. Черговий примусовий демонтаж МАФу відбувся у Заводському районі.

На цей гараж були численні скарги від місцевих жителів. Тут приймали вторинну сировину, а також розливали спиртні напої, що приваблювало поціновувачів оковитої.

- Після отримання відповідей, коли ми розуміємо, що це об’єкт встановлено незаконно та без жодних дозвільних документів, ми складаємо акт обстеження території з відповідними фотоматеріалами, а потім передаємо їх до виконавчого комітету для прийняття рішення щодо примусового демонтажу, - зазначив начальник інспекції з благоустрою міста Запоріжжя Вадим Хижняк.

Наразі такі перевірки тривають по всьому місту. Власника цього гаража було попереджено про рішення виконкому щодо демонтажу, проте підприємець ніяк на них не відреагував.

- Виконавчим комітетом було ухвалене рішення щодо демонтажу. Було надане попередження, що якщо через 7 днів власником або уповноваженою особою не будуть здійснений демонтаж самостійно, то буде залучена підрядна організація і нами буде забезпечено процес цього демонтажу вже в примусовому порядку, - наголосив директор департаменту муніципального управління Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Поки тривав демонтаж гаража, інспектори «Муніціпальної варти» вирішили перевірити сусідній кіоск на наявність ліцензії на продаж тютюнових виробів та алкоголю. Як з’ясувалось, тут також відсутні дозвільні документи на розміщення МАФу.

- Зафіксували на відеофіксацію, фотофіксацію дане правопорушення і склали протокол про адмінстративне правопорушення, п.2 ст. 156 Кодексу України про адмініистративні правопорушення. Це продаж тютюнових виробів та алкоголю без наявної ліцензії. Тут іще також відсутній паспорт прив’язки на даний кіоск, тому зараз ще складемо протокол по п. 152 порушення правил благоустрою, - повідомила інпекторка відділу охорону громадського порядку КП «Муніціпальна варта» Ганна Болосова.

Далі всі примусово демонтовані споруди звозять, відповідно до рішення виконавчого комітету, на територію трамвайного депо. У разі, якщо власник знайдеться, йому доведеться сплатити рахунок за кошти, витрачені з міського бюджету на прибирання та зберігання конструкцій.