Концерн «МТМ» отримав генератори від міжнародних партнерів

28.08.2023 16:45

Два потужних дизель-генератори у користування концерну «Міські теплові мережі» передали благодійники з-за кордону. Вони знадобляться на випадок екстрених відключень електроенергії в опалювальний період. Це дозволить забезпечити безперебійну роботу котелень і, відповідно, подачу теплоносія абонентам.

Так, один з таких генераторів встановили на подвір’ї котельні, що у Дніпровському районі, другий – у Комунарському.

- Завдяки європейським партнерам було придбано на концерн два дизель-генератори. Саме для Дніпровської філії був придбаний дизель-генератор більш потужний. Завдяки цьому ми зможемо безперебійно постачати теплову енергію споживачам, не залежати від відключень центральних електромереж, - розповів в.о. головного інженера філії концерну «МТМ» Дніпровського району Олександр Назаренко.

Тут, у котельні Дніпровського району, встановили генератор потужністю 1 мегават. Вона «живить» теплом частину абонентів району, а саме - більше сотні житлових будинків, три дитячих заклади і три – середньої освіти. Сумарна потужність цієї котельні складає 60 гігакалорій.

Генератор складається з 12-циліндрового паливного (дизельного) двигуна, електричного генератора, а також пульта керування, який відстежує стан мережі, тобто коли є, або зникає напруга. Поряд також планується закласти паливний бак, якого вистачить приблизно на 12 годин роботи. Працівники котельні кажуть, підмога чимала, адже робота котельні залежить від подачі електроенергії.

- Мережеві насоси – це найголовніше в нашій котельні, вони задають циркуляцію теплоносія до споживачів. Також підживлювальні насоси, які компенсують нам витрати мережевої води: витоки, пориви, крадіжки. Друга група – це обслуговуючі елементи самого котла – вентилятори повітря та видалення димових газів. Ще є допоміжне обладнання, - додав Олександр Назаренко.