Переселенці, які мешкають у Запоріжжі отримали гумдопомогу від благодійників

29.08.2023 11:55

Вимушені переселенці, які втратили житло, або покинули свої домівки на територіях тимчасово окупованих ворогом й оселилися у Запоріжжі, отримали черговий гуманітарний вантаж від благодійників. Акція пройшла за підтримки Інституту розвитку міста, а також керуючої компанії «Запоріжремсервіс». Пакунки з наборами гігієни розподілили й розвезли по всіх місцях компактного поселення переселенців, які знаходяться в обслуговуванні підприємства.

В місцях компактного проживання нині мешкають понад 500 вимушених переселенців, з них – 130 дітей. Це жителі Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Донецької областей. Хтось приїхав до Запоріжжя ще у 2014-му році, хтось вже після повтомасштабного вторгнення. КП «Запоріжремсервіс», у свою чергу, намагається зробити перебування таких людей у місті максимально зручним, забезпечивши їх всім необхідним – виконуючи поточні ремонти, облаштовуючи благоустрій.

- Допомога внутрішньо переміщеним особам – це один з пріоритетних напрямків діяльності КП «Запоріжремсервіс». Тісно співпрацюємо в цьому напрямку з Інститутом розвитку міста. В управлінні підприємства знаходиться 10 місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб – це й гуртожитки і модульне містечко у Південному мікрорайоні. Наша задача – зробити перебування людей у Запоріжжі максимально комфортним, - зазначила представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

Так, сьогодні зокрема розвели до всіх 10-ти місць поселення переселенців черговий вантаж гуманітарної допомоги від благодійників – набори побутової хімії. Всього передали 28 пакунків, які розраховані на 600 осіб. Зокрема, побували в одному з гуртожитків у центрі міста. Тут нині мешкають 63 особи з числа внутрішньо переміщених, у тому числі й діти.

Загалом, у місті надається всебічна допомога внутрішньо переміщеним особам – це й одяг, побутова техніка, продуктові та гігієнічні набори.