Запоріжці розробляють корисні активності для дітей

31.08.2023 17:45

Нещодавно запорізька міська молодіжна громадська організація «СТЕП» виграла міжнародний грант на надання послуг із захисту і підтримки дітей з груп найвищого ризику у Запорізькій області. Тепер активісти продумують, як організувати дозвілля для дітей Запоріжжя. Для цього вони провели сьогодні круглий стіл з представниками Запорізької міської ради.

Проект для запорізьких дітей реалізується за сприянням Запорізької міської ради та БО «Street Child Ukraine» за фінансової підтримки Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) у рамках Гуманітарного фонду України.

В рамках цього проекту представники ГО «СТЕП» повинні підготувати та провести розважальні, пізнавальні та розвиваючі заходи для психосоціальної підтримки дітей, які живуть в умовах війни.

- Ми хочемо охопити понад 300 дітей у віці від 3 до 17 років. У нас є кошти на деяке обладнання, реквізит, на оплату роботи спеціалістів, лекторів, педагогів. Тож залишається тільки скоординувати дії, щоб наповнити найближчі 4 місяці користю для наших запорізьких дітей, - розповів керівник проекту, член правління запорізької міської громадської організації «СТЕП» Олексій Агентаєв.

Щоб визначити категорії таких дітей в Запоріжжі та розробити для них щось дійсно корисне, переможці міжнародного гранту обговорили це питання з міськими психологами та профільними службами. Зокрема, в службі (управлінні) у справах дітей запропонували свою допомогу.

- Ми з цими дітьми та їхніми сім’ями постійно контактуємо, тому можемо допомогти їх зібрати. В нас на «ура» йдуть майстер-класи з виготовлення піци чи булочок – наші заклади харчування в цьому допомагають. Також пропонуємо спортивні активності та руханки. Знаємо, що наші запорізькі козаки залюбки вчать дітей стріляти з лука. Для більш старших дітей можна влаштувати щось пізнавальне – наприклад, як вести соцмережі. Від вас – місце проведення та дати, від нас – зібрати дітей, - сказала начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

Реалізація заходів планується вже найближчими тижнями. Щоб дізнатись подробиці, слідкуйте за новинами на офіційному сайті громадської організації «СТЕП».