У Комунарському районі тривають роботи з благоустрою

01.09.2023 11:45

Запорізькі комунальники продовжують наводити лад у місті. Роботи з комплексного благоустрою тривають в усіх районах. У Комунарській районній адміністрації, зокрема, розповіли, що було виконано за попередній тиждень.

Так, за цей період на території району на виконання рішень виконавчого комітету Запорізької міської ради, якими районній адміністрації доручено знесення самовільно встановлених тимчасових споруд (кіосків, гаражів), постійно проводиться робота з розклеювання оголошень на даних спорудах щодо добровільного їх демонтажу власниками. Було охоплено металеві гаражі по вул. Парамонова, 1 та вул. Олімпійській, 12.

 Проведено комісійне обстеження 5-ти мостових споруд, які рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради передано в господарське відання КП «ЕЛУАШ».

У складі міської комісії взято участь у обстеженні найпростішого укриття в одному з міських медичних закладів щодо його придатності у використанні за призначенням. Складено акт щодо придатності даного укриття.

Проведено перевірку території медичних закладів щодо покосу карантинних рослин. Перевірено 5 об’єктів. 

Фахівцями районної дільниці ШЕД № 6 КП «ЕЛУАШ», згідно з графіком утримання зупинок міського транспорту, щоденно велась робота з утримання зазначених об’єктів – загалом 57. Також виконувалися роботи з прибирання тротуарів по пр. Соборному та доріг від наносного грунту під бордюрами по вул. Північнокільцевій та вул. Ситова.

Розпочато підготовчі роботи з поточного ремонту дороги по вул. Очаківській.

Фахівці районної дільниці КРБП «Зеленбуд» щоденно виконували роботи з очищення газонів від сміття на площі понад 200 000 кв. м, підмітали доріжки на площі близько 8 200 кв. м. Виконано роботи з покосу трави по вул. Північнокільцевій (16 000 кв. м), у сквері по вул. Культурній (10 000 кв. м), по вул. Парамонова (1250 кв. м), вул. Комарова (6650 кв. м) та в парку ім. Ю. Гагаріна (10 000 кв. м). Всього виконано робіт з покосу на площі 43 900 кв. м. 

Продовжуються роботи з прополювання квітників по району (460 одиниць на площі 414,4 кв. м) та видалення порослі (430 одиниць). Підрядною організацією виконано роботи з підбору випадкового сміття по вул. Новокузнецькій, вул. Чумаченка, 12, 34-а, вул. Олімпійській, вул. Північнокільцевій, 17. Виконано роботи з вивезення гілля з внутрішньоквартальних територій вул. Шенвізькій, 7 та Чумаченка, 15-а.

КП «Запоріжміськсвітло» виконало роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього освітлення за заявками на 15-80.